Jete lisee

Uued teraapiad

Viimane nädal on toonud meile väga palju uut infot erinevate teraapiate kohta, millest eelnevalt polnud miskit kuulnud. Olen suhelnud kümnete erinevate inimestega (terapeudid, arstid, KOV-i töötajad). Loodan et võime logopeedi otsingule punkti panna, sest uuel nädalal on esimene tund ning loodetavasti annab ta algse hinnangu, kuidas peaksime edasi kõne arenguga tegelema. Uuel nädalal alustame ka juba Tallinnas sensomotoorse teraapiaga (Senso’ tähendab taju ja ‘motoorne’ liikumist. Kui lapsel ei ole need kaks oskust arenenud normaalselt kooskõlas, on aju areng takistatud. Laps ei suua oma keha liikumist kontrollida ja on sellega nii hõivatud, et aju ei suuda keskenduda ja uusi teadmisi omandada). Jetel avaneb ka loodetavasti võimalus osaleda ABM (Anat Baniel Method) teraapias, mida käib Eestis tegemas Rootsi terapeut. See on aga hetkel veel suureks unistuseks, läbirääkimised käivad.
Eile saime ka viimaks uudise, et meie seisulaud on kohal ning uue nädala algul jõuab see meieni, just enne kui sõidame kaheks nädalaks Haapsallu taastusravile. Täna käisime Jetega koos Rajaleidjas, uurimas lasteaiakoha võimalusi Pärnu linnas. Võimalused, mida meile pakuti oli praktiliselt olematud, kuna Pärnus kaotati liikumispuuetega laste erirühm, polnud Rajaleidja komisjonil erilisi variante. Loodan väga, et tuleviks oleks Jetel ikka võmalik käia ikka tavalasteaias, tasandusrühmas.
Tahaks loota, et uued teraapiad toovad preilile tagasi selle energia ja motivatsiooni, millega me veel mõnda aega tagasi füsioteraapiat tegime. Praegu on näha, et Jete vajab vaheldust ja tahab uusi asju proovida, nt korra nädalas käime teraapias ujumas, mis talle väga meeldib. Saali tunnid lebotab neiu lihtsalt ära, üritades võimalikult vähe teha. Ootame ja loodame parimat, mina igal juhul olen väga põnevil, et saame uusi teraapiaid proovida.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Google photo

Sa kommenteerid kasutades oma Google kontot. Logi välja /  Muuda )

Twitter picture

Sa kommenteerid kasutades oma Twitter kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s